fredag 29. oktober 2010

På cruise i Egeerhavet (eller Fergen til Rhodos)

Da vi bestemte oss for å legge turen gjennom Hellas, planla vi selvsagt også et par stopp i Egeerhavet. Der er det som kjent nok av øyer å velge mellom og mange steder vi gjerne skulle besøkt. Etter noen uker på reise måtte vi imidlertid innse at det var på tide med et noe lenger stopp. Vi liker begge å være underveis, men litt hektisk kan det jo bli. Hver gang vi reiser er det også noe som må planlegges.Utsikt til SantoriniPlanlegging er morsomt, men det tar tid! Tid som ellers kan brukes på å "være der vi er". Alternativet til planlegging er å ta alt som det kommer, slik vi gjorde da vi var unge, men du verden så glade vi er for å slippe all den ventingen og all den letingen det medførte. Det er helt utrolig hvordan Internett har forenklet reisingen. (Innlegg om bruk av elektronikk underveis og hvor stor del av bagasjen den utgjør, kommer på et senere tidspunkt).

Utvendig lugar med dobbeltseng
Så derfor bestemte vi oss for å reise rett til Rhodos, hvor vi vet det er mulig å komme videre med ferge til Tyrkia også etter at turistsesongen er over.

Det var da vi begynte å søke etter ferger til Rhodos at den geniale idéen dukket opp: Hva er egentlig forskjellen på et cruise og en fergereise? Hvorfor velge den raskeste ruten når man har tid og mulighet til å være med båten på en lang reise fra øy til øy?

Pigadia, Karpathos
Og slik ble det: Sent onsdag kveld, etter en nydelig middag på en veldig hyggelig restaurant i Plaka, satte vi oss på T-banen til Pireus, og da F/B Prevelis la ut fra land ved midnatt, lå vi allerede under dyna i vår komfortable lugar.

Da vi tittet ut av vinduet neste morgen, var vi på vei inn mot Santorini, og som de gode cruisepassasjerene vi var, kom vi oss raskt på dekk for å få sett så mye som mulig.

Diafani, KarpathosOg slik gikk dagen: Turer på dekk, lesing i salongen, hvile i lugaren, frokost, lunsj og middag, ankomst og avreise fra Anafi, Kasos, Karpathos og Halki. Skikkelig "øyhopping" til noen av de mest eksotiske øyene i Egeerhavet - uten den minste anstrengelse, og helt uten stress. Det var jo heller ikke mange passasjerer ombord.Hotel Attiki
Ved 10-tiden om kvelden ankom vi Rhodos, hvor vi ble møtt av vår hyggelig hotellvertinne og kjørt hit til Hotel Attiki i Gamlebyen. Her planlegger vi altså å slappe av en ukes tid. Eller?? Hvordan skal vi kunne slappe av? Rhodos er jo en stor øy, med massevis av spennende steder og en nydelig gammel by og museer.... ;- ) Ikke bli overrasket om det kommer et blogginnlegg om Rhodos her senere.

Ingen kommentarer: