søndag 17. oktober 2010

Nattog

Vi har tidligere stilt spørsmål om hvor "Den store verden" egentlig begynner, og nå vet vi det: Det er når du blir vekket midt på natten av noen som stempler passet ditt, og teksten attpåtil er med et annet alfabet. I natt tok vi nattog for første gang på reisen og for første gang på veldig lenge for oss begge. Vi er helt enige om at få ting gir mer følelsen av å være skikkelig på tur enn å stå i korridoren utenfor kupeen din og se at toget ruller ut fra stasjonen mens du gleder deg til å bli vugget i søvn av togets rullende rytme. Hvor godt man egentlig sover på nattog er en annen sak, og en av oss sov helt klart mye mindre enn den andre. Det er imidlertid et av målene for reisen at hun skal vende seg til å sove på nattog igjen. :-) Som sagt ble vi vekket underveis, og det var heller ingen lang reise egentlig, så allerede før kl. 07.00 denne gråe og tåkete søndagsmorgenen sto vi på stasjonen i Beograd. Etter å ha fått satt fra oss bagasjen bega vi oss ut på leting etter et overnattingssted, men det var lettere sagt enn gjort. Det pågår nemlig en del oppussing her i byen og alle de rimelige hotellene vi forsøkte oss på, viste seg å være under oppussing. Så da skjønte vi at vi måtte gå enten opp eller ned i standard og vi valgte (heldigvis) opp. Så nå nyter vi tilværelsen i et fantastisk rom på Hotel Moskva (som forøvrig også er under oppussing, men dog ikke stengt). Her koser vi oss med badekåper og badekar, wifi og en diger seng med dobbeltdyne og i det hele tatt alt man kan ønske seg. Så får vi heller håpe på bedre vær og rimeligere overnatting når vi kommer til Hellas.

5 kommentarer:

Margrethe sa...

Det er virkelig en fantastisk spesiell opplevelse det du skriver om der ja. Mange år siden sist - men håper jeg skal oppleve det igjen. Gjerne med min elskede! ;)
Kos dere masse videre. Håper Hellas blir som forventet.
God klem til dere begge fra høststormene i Volda - med hvite fjelltopper!

Anette sa...

Og god klem tilbake fra oss til dere blant fjellene. :-)

Anonym sa...

Jeg følger med. Klem fra pappa

Anonym sa...

Jeg vet alt om eksotiske nattog etter vår askesky-nattogreise fra Budapest til München! Måtte dere også tråkke over sovende mennesker i korridoren når dere måtte på do om natten? Og var deres do også helt tett og luktet jævlig? :-( Morsomt etterpå! :-) Klem, mamma

Anette sa...

Vår sovevogn var nesten tom, og det var en søt dame som passet på oss og doen var gullende ren. :-)