søndag 3. oktober 2010

Krakow - tre anbefalinger


Selv om det helt klart var lavsesong i Gdansk, og skoleklassesesong i Torun (vi fikk ikke besøkt hverken Kopernikus- eller pepperkakemuseet fordi de var reservert skoleklasser), så er det tydelig at Krakow holder koken som turistmål utover høsten - og ikke minst kryr det av nordmenn i byen. Vi tenkte derfor vi ville dele noen positive erfaringer med andre som planlegger en reise dit:
Hvis du klarer deg uten minibar og orker å gå noen trapper, er Globtroter et perfekt sted å bo. Det ligger midt i gamlebyen, men inne i en hyggelig gård, så det er helt stille. Rommene er store og koselig innredet, og det finnes vannkoker og gratis kaffe og te.

Dette er en restaurant med en helt spesiell atmosfære i den jødiske bydelen. (Vel, kanskje er det fullt opp av sånne restauranter, så vi vet strengt tatt ikke om den er spesiell, men for oss var den det.) På veggene henger det tett med malerier med jødiske motiver. Vi var der til lunsj en lørdag, og lokalene ble ganske fulle etterhvert. Om kvelden er det også konserter med bl.a. klezmer-musikk. Vi spiste ikke mye, men det vi fikk var godt!

Omvisning på Wawel slott
Når man skal besøke dette slottet må man kjøpe billetter til hver enkelt utstilling og det kan kanskje være vanskelig å vite hva man bør velge. Vi har ingen fasit på det, men er fornøyd med våre valg: "State rooms" gir adgang til slottets hovedutstilling, og man går på egenhånd. Det var fint det, men aller best var "Royal private apartments". Dette er en omvisning med guide. Vi kan selvsagt ikke love at dere får en like god guide som det vi fikk, men for oss var dette en utrolig interessant innføring i Polens historie, formidlet av en sjarmerende og særdeles kunnskapsrik ung kvinne.

5 kommentarer:

Kari sa...

Jeg har OGSÅ vært på Ariel! Jeg husker stemningen (ned en trapp og inn i en spisestue...), men ikke maten. - Kari

Anette sa...

Husker ikke noen trapp, men det var både stuer og mat. :-)

Kari sa...

Fordi dere fikk plass i 1. etasje. Hvilket vi ikke gjorde. Fordi det var fullt. Denne restauranten går over tre etasjer, ser det ut til fra hjemmesiden deres.
Nå venter jeg spent på mer fra dere!

murmel sa...

Jeg var også der, sammen med Kari...! Krakow er en vakker by, og Polen et spennende land!

Anette sa...

Ja, Polen er et flott land! :-)