fredag 15. april 2011

Cang Shan – på fjelltur i Kina

Fra balkongen i andre etasje på en liten restaurant rett over gata for hotellet vårt, sitter vi nå med en litt tynn Dali-øl og skuer utover de flotte Cang Shan-fjellene. Den høyeste toppen er på over 4000 meter, men noe hundre meter over Dali, på ca 2400 meter, går det en steinlagt vei langs fjellsiden. Det er ikke mer enn et par timer siden vi kom ned fra fjellet i stolheis etter å ha gått en 11 kilometer lang tur på denne veien, og sjelden har 11 kilometer gått så greit, i alle fall på høyfjellet.

Vi kom oss opp i fjellet ved hjelp av en kabelbane – først opp, og så litt ned før vi var fremme. Derfra gikk veien, nesten uten nivåforskjeller, ut og inn gjennom tre kløfter. På de bratteste stedene var det gelendre, men slett ikke over alt. Det var allikevel ikke skummelt, fordi veien var så god. Med korte mellomrom ble vi advart mot mulige farer, som fallende steiner, farlige veier og at vi måtte passe oss for ikke å falle utfor. Hver kilometer var dessuten merket, slik at vi aldri var i tvil om hvor langt det var igjen til målet. Som om ikke dette var nok, ble vi også passet på at et tallrikt fjellvokterkorps som patruljerer veien på sykkel. Hele fire ganger måtte vi registrere oss med navn og nasjonalitet, og skrive under på at vi ikke hadde med oss lighter. Skogbrannfaren må være enormt stor, og hele fjellet er, som et av veldig få steder i Kina, helt røykfritt!

Det går selvsagt an å gå på andre stier i disse fjellene også, og det kan selvsagt være dårligere vær enn det var i dag, men for oss har dette vært den enkleste fjellturen vi noensinne har gått – og det i en høyde som i alle fall en av oss aldri tidligere har vært i. Og hvis noen er i tvil: Det var en kjempefin tur med storslagen natur og nydelig utsikt som vi varmt anbefaler andre reisende til Dali.

Ingen kommentarer: