lørdag 22. januar 2011

Mer fra Kerala

I dag var vi oppe tidlig. Vi og våre norske naboer har nemlig fått engasjert en yogainstruktør til å komme hit og gi oss noen innføringstimer de tre siste dagene vi er her. Vi er definitivt ikke på noen helsereise, men når man er i Roma… osv, og her på stedet er det ayurvedisk medisin, yoga og meditasjon som gjelder. I ettermiddag har vi dessuten bestilt time til ayrvedisk massasje, så vi kan vel si at vi er inne i den mer alternative delen av Indiaoppholdet nå. Det er jo interessant å få et lite innblikk i dette som trekker så mange utlendinger til India.

I løpet av den uken vi har vært her har vi brukt mesteparten av tiden i nærområdet, med bad, shopping og ikke minst skredderbesøk. Hos skredderen i byen har Anette bestilt en kjole som skal sys av sari-stoff, mens enklere ting er sydd på tråsymaskinen hos skredderen på stranden. For 330 norske kroner har Jan fått to nye skjorter og Anette to bukser og en silketopp.

Livet på stranden er herlig, selv om bølgene kan være skumle. Det fikk Jan erfare da han fikk hodet skrubbet mot bunnen av en bølge som nok var kraftigere enn han hadde trodd. Vi kunne fint ha klart oss her i 10 dager uten å dra på tur noe sted, men én utflukt måtte vi ta: Det ville vært en tabbe å være i Kerala uten å få med seg en tur i husbåt på Keralas indre vannveier (backwaters)

En grytidlig morgen dro vi derfor av sted på en tur organisert av reisebyrået på stranden. Med tog gikk turen nordover til Aleppi, hvor vi ble tatt i mot og fraktet til husbåten vi skulle bo i det neste døgnet. Vi har aldri opplevd noe lignende. En lekker husbåt med et mannskap på tre og bare vi to som passasjerer. Som konge og dronning satt vi på dekk mens båten sakte beveget seg gjennom kanaler og elver. Mens kokken forberedte sine utsøkte vegetarretter kunne vi slappe av og studere folket og livet langs bredden. Slike båtturer er en viktig del av turistindustrien i Kerala, og vi så mange båter da vi startet ut. Lenger innover i kanalene ble det lenger og lenger mellom hver gang vi så andre turistbåter, og da vi ved solnedgang ankret opp noen meter fra land var det ikke annet enn lokale kanoer og fiskebåter å se.

Neste morgen ble vi vekket av musikk fra templene omkring og fra fiskere på vei til arbeid, og etter frokost fortsatte båtlivet ennå noen timer før vår regjeringstid var over og vi ble satt i land.

Derfra gikk turen til nærmeste togstasjon i drosje, og noen timer senere var vi tilbake på stranden i Varkala. Her forbereder vi nå en ny dag som vil inkludere et besøk på en internettkafe, slik at vi får postet dette innlegget og lagt ut noen flere bilder.

ps. Det er dårlig nett her i dag, så flere bilder kommer senere

4 kommentarer:

Lene sa...

Dette var utrolig godt å lese. Blir en sånn minitur i hodet for en som ikke kan reise så langt med det første :)

Anette sa...

Saa fint, Lene! Haaper det staar bra til hos dere. Klem

Margrethe sa...

Så nydelig den turen hørtes ut!
Nyt!

God klem <3

Anonym sa...

Kjære folk! Så utrolig flott dere har det! Den båtturen i Kerala hørtes helt fantastisk ut! Nyt livet videre på stranda i Unawatuna! Vi har fått en liten kuldeperiode igjen...men, her er fine skiforhold! Nå er det kveldsskiturer innover Fossumjordene som gjelder...med hodelykt :) Klæm fra Tove og Jorid