søndag 14. november 2010

Ti dager i Kardemommeby eller “Home away from home”

Som nevnt tidligere, benytter vi oss gjerne av Tripadvisor når vi skal velge hotell, og et av uttrykkene som går igjen der er “Home away from home”. Vi har også lagt inn noen anmeldelser på Tripadvisor og vi prøver å holde oss unna den slags klisjéer, men når det gjelder Kas og Hideaway hotel, så kunne det absolutt vært fristende.

Kas er en perle, en liten by i en skråning med oliventrær og utsikt over havet og øyene utenfor. Her er det perfekte svømmeforhold fra badetrapper nedenfor hotellene, og vil man ha strender, så finnes det noen nydelige eksemplarer ikke langt unna. Fordi byen er liten er det kort vei til alt, også til busstasjonen hvor det hyppig går små busser til andre byer og landsbyer i området. I tillegg er det massevis av restauranter, en del barer, og veldig hyggelige folk. På hotellet har de et lite bibliotek hvor det også finnes noen bøker på norsk. Disse er donert av tyrkiaeksperten Wilhelm Kavli, som er en tilbakevendende gjest og venn av huset. I Oran Pamuks bok “Snø” har han skrevet en liten tekst på innsiden av omslaget der han sammenligner byen Kars, hvor handlingen i “Snø” foregår, med Kas, hvor vi er nå. Han avslutter med å beskrive Kas som en sosialdemokratisk Kardemommeby. Vi vet ikke om det fortsatt er sosialdemokratisk her, men vi er gjerne med på Kardemommebysammenligningen.

Og så må vi få lov til å skryte litt mer av Hideaway hotel, som oppfyller alle våre krav og vel så det. Her har de virkelig tenkt på alt: Rommene er store nok – og veldig rene, sengene er gode og har til og med dyner, vi har en liten balkong med tørkesnor til badetøy og annet som trenger å luftes, her er fellesrom som innbyr til sosialt samvær, en nydelig takterrasse med en rimelig bar, herlig frokost, tilbud om middag om man skulle ønske det (god den også, om ikke fantastisk), et lite svømmebasseng (hvis man av en eller annen mystisk grunn skulle foretrekke det framfor turkise bølger), utlån av badehåndklær og snorkleutstyr (samt et godt utvalg i solkremer), og ikke minst har de et utrolig personale. Både Marie og Ahmed og deres ansatte er blide, hyggelige og hjelpsomme og virker oppriktig interessert i at gjestene deres skal trives. Og dette er slett ikke noe dyrt hotell. Vi betaler under 300 kroner pr natt for et dobbeltrom med frokost. Man kan sikkert bo billigere i Kas, men neppe bedre.

Været har også vært overraskende bra, med sol fra skyfri himmel de aller fleste dagene. Det er varmere her nå enn da vi kom, men i dag har det også kommet noen regndrypp, og mens vi sitter her på taket i skumringen, kommer det noen lynglimt fra mørke skyer. Vi kan vel si det sånn at hvis vi hadde hatt dette været i Norge i sommer, så ville vi vært godt fornøyde alle sammen.

Så kort oppsummert har disse ti dagene vært fantastisk deilige, og når vi pakker koffertene og setter oss på bussen i morgen tidlig, er vi uthvilte, proppfulle av C- og D-vitaminer og klare for nye opplevelser.

Ingen kommentarer: