onsdag 2. februar 2011

Chiang Mai

Chiang Mai (เชียงใหม่), noen ganger transkribert '"Chiengmai'") er provinshovedstaden i provinsen Chiang Mai i det nordlige Thailand. Befolkningen anslås til ca 200 000. Dette er den viktigste byen i det nordlige Thailand. Den ligger rundt 800 km nord for Bangkok, ved Ping-elven og omgitt av noen av landets høyeste fjell. (Fra Wikipedia).

Chiang Mai betyr "Ny by" og navnet fikk den da den ble grunnlaget som den nye hovedstaden i Lanna-riket i 1296. Byen er kjent for sin gamle kultur med håndverkstradisjon og mange templer. Dette har gjort Chiang Mai til et viktig turistmål.

Hva gjør man så i Chiang Mai? Vi har sjelden kommet så uforberedt til noe sted, og konsulterte vår nyinnkjøpte Lonely Planet-guide. Der står det:

"First be glad you aren't suffocating in Bangkok and then be a culture geek for a few days: do a cooking course, go temple spotting, shop for local handicrafts or explore some of the nearby natural attractions".

Så nå har vi sett på templer og shoppet litt, og lurer på om en skreddersydd kjole og nye lesebriller kan gå som lokalt håndverk. ;-) Vi titter på livet, spiser god mat og har omsider vendt oss til å se først til høyre når vi skal krysse gaten. Et kokkekurs blir det selvsagt, og en utflukt ut av byen. Dessuten er det kinesisk nyttårsaften i dag og det kan det jo hende vi merker.

Det er på alle måter veldig behagelig å være i Thailand. Været er som en riktig god sommer hjemme, det er rent og pent overalt og også her er folk blide og vennlige. Når det gjelder de store naturopplevelsene, så satser vi på å spare disse til senere. Etter Chiang Mai planlegger vi nemlig å reise lenger ut på landet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Chiang Mai kunne jeg like :) Håper brillene blir kule og at dere lærer MASSE på flere matkurs :) Det kan jeg også like! Nyt sommer og sol! Her sludder det og regner i dag...jeg er bekymret for skiføret! Klæm fra ho Jorid