torsdag 1. april 2010

Snorkling i Dahab

Nå har vi hatt to deilige snorkledager her i Dahab - et virkelig herlig sted, og mye mer avslappende enn bussen ;-)

Jeg har egentlig aldri snorklet før. Litt titting under vann ved badeplassen på Tjøme har lite med dette å gjøre. Fra land kan man ikke se hvor utrolig fantastisk det er. Man går ut i vannet på en småsteinete og lett grumsete grunne, fester snorkel og dykkermaske og etter bare et par svømmetak åpenbarer revet seg. Etter enda noen tak svever man nærmest over et blått dyp fullt av fisk. På venstre side går korallrevet, og etterhvert som man kommer lenger utover blir det bare flottere og flottere. Og fiskene - det er utrolig mange slag. Nemo og fetterne hans er noen av de vakreste, men det er også mange andre - mange små og en god del store. Hvor dypt det er varierer, men det er dyp på 20-30 meter her og vi kan se bunn, så følelsen av å sveve er ganske reell. På siste tur i dag var vannet ganske stille, så med trygge Jan ved min side, svømte vi rundt utsiden av revet og helt ut til en liten lagune. På utsidene er korallene enda mer fantastiske, fiskeslagene flere og stimene større.

Men til tross for at vi har det veldig bra og gleder oss over ferie og fantastiske opplevelser, er ikke alt bare bra i Dahab. I dag var vi rett og slett vitner til en drukning, og det var frykelig fælt og trist. Mens vi lå på våre solstoler ved dykkersenteret Lighthouse, ble en livløs mann bragt opp på land, og stor ståhei oppsto selvfølgelig. Det var skremmende å se hvor lite proft det hele ble håndtert. Det var tross alt et dykkersenter vi lå ved, og det er dykkerinstruktører overalt der. Det var en ung kvinne som tok ledelsen og kommanderte, men oksygen fungerte ikke, og de gikk i gang med både munn-til-munn og hjertekompressjoner uten at det ble tegn til liv. Etter en god stund fikk de tak i en bil og ved hjelp av en matte, ble mannen båret inn i bilen og kjørt til sykehuset. Jeg hadde blitt veldig glad for å høre at han har klart seg, men det så virkelig dårlig ut. Og så var det så trist at ingen visste hvem han var. Kanskje er det noen som sitter å venter på ham forgjeves et eller annet sted.

1 kommentar:

Anette sa...

Fikk akkurat bekreftet at mannen druknet, og at politiet fortsatt ikke vet hvem han er. De venter til kvelden for å se om de kan finne ut om han har tingene sine liggende på stranda, og at de ikke vet hva årsaken til drukningen var.