torsdag 15. november 2012

Vi er i Australia


Det ER langt til Australia. For oss som bor i Oslo tok det ca 30 timer fra vi gikk ut døra hjemme til vi var på plass her i Manly utenfor Sydney. Men sånne turer går gjerne bedre enn man frykter, og det finnes alltids noen gode oppturer underveis. Den første var å få seter ved nødutgangen på den lengste flyvningen fra Helsinki til Singapore - det var VIRKELIG deilig! Den andre var "La Cave wine bar" på Changi airport i  Singapore. Etter en utrolig kort dag, gikk vi rett fra frokost på flyet til en kald utepils i tropeskumringen før vi la ut på den siste delen av reisen.
La Cave Wine Bar
Og så kom vi fram. Vi landet før kl. 07.00 om morgenen, og ble møtt av et par morgenfriske jenter som hadde ofret en rolig søndagsmorgen for å komme og hente oss på flyplassen. Og etter et par litt trøtte, men veldig fine dager, har vi nå kommet godt inn i den lokale døgnrytmen.

Vi bor i det hvite huset midt på bildet

Ut på søndagstur

Den første dagen gikk selvsagt med til å gjøre oss kjent med stedet og huset og ikke minst å få tid til å være sammen med de vi er kommet for å besøke, men allerede dagen etter var tiden kommet til å starte opp med en av feriens mer aktive prosjekter: Lære å crawle. Godt inspirert av Margrethes blogging om emnet, fikk vi avtalt tid til et par svømmetimer med svømmelærer Jules, og mandag gikk vi altså i gang. Etter første time er det klart at Jan er ganske god med armene, mens Anette er bedre på bevegelsen fra side til side. Nå gjelder det bare å finne litt tid til å øve før neste time på fredag, og det burde ikke være vanskelig. Vi bor rett ved Queenscliff beach, hvor det i tillegg til en strand med store bølger finnes et stort basseng med sjøvann. Det er helt vanlig med sånne bassenger på strendene i Australia, og det er en god ting for folk som ikke er så glade i verken bølger eller haier eller andre skumle ting. 
I Fairybower basseng etter første svømmetime
Tirsdag var det tid for en tur til Sydney. Den beste reisemåten fra Manly til Sydney er med ferge. Det tar en halvtime innover den flotte Sydney harbour, og det er godt mulig å kjenne dønningene fra Stillehavet underveis. Når man runder odden og får øye på Harbour bridge og Sydney Opera House, er det ingen tvil om at sjøveien er den riktige veien til byen. Dagens hovedattraksjon var operahuset, og etter en runde i "The central business district" og en sveip innom Australian museum, var vi klare for en omvisning som viste seg å være svært så interessant. Vi visste jo at det var et flott hus, men at det rommer så mange saler og tilbyr så mange aktiviteter var vi ikke klar over. Selve historien om hvordan huset ble til er også veldig interessant. Etter omvisningen ble det tid til en middag på en av de mange spisestedene i huset før dagen ble avsluttet med et flott akustisk enmannsshow av Ben Harper i operahusets største lokale, Concert hall. Faktisk ble vi så begeistret for operahuset at vi ikke synes vi kan forlate Sydney uten også å få med oss en forestilling i den andre store salen, Joan Sutherland theater. Så på fredag tar vi med oss familiens eldste datter og ivrigste danser, Amalie, for å se en spennende ballettforestilling der.
Sydney Opera House
Og så må vi fortelle litt om gårsdagens utflukt til nasjonalparken Ku-ring-gai Chase. Parken har fått sitt navn etter de opprinnelige innbyggerne, Goringai-folket, som raskt ble sterkt redusert, for ikke å si utryddet, av sykdom og vold da engelskmennene kom på slutten av 1700-tallet. Det finnes massevis av både steininskripsjoner, hulemalerier, merker etter øksesliping og andre minner om den opprinnelige befolkningen i parken, i tillegg til flott natur og et rikt dyreliv. Vi fikk se både kakaduer, bittesmå mangrovekrabber og en bushkalkunhann, men høydepuktet var en flokk med grå kenguruer som vi kom ganske nært innpå i Kalkari Discovery Centre - og en wallaby som satt pent ved siden av "kengeru krysser veien"-skiltet og ventet med å hoppe over veien til vi hadde passert.

Grå kenguru
På tur i nasjonalparken

I dag har vi hatt en rolig og deilig Manly-dag. Solen er kommet tilbake og vinden har løyet. Vi har trent crawling i Fairybower-bassenget og mener vi gjør store fremskritt. Anette klarte tilogmed noen tak uten snorkel! (Her bør vel også nevnes at vi er uhyre fornøyde med å få lære crawling i saltvann. Man kan bli kvalm av for mye saltvann i munn og nese også, men bare tanken på å svelge så store mengder klorvann.... Ja, vi trenger vel ikke å si så mye mer). Vi har spist en deilig lunsj på Hugo's Manly mens vi så utover vannet og båtene, og vi har ruslet på Corsoen og tittet i butikker. Manly er en trivelig bydel med ca 14.000 innbyggere, og kanskje mest kjent for sin fantastiske surfestrand som gjør dette til et populært turistmål. Vi er kjempeheldige som får lov til å bo her i noen dager og skjønner godt at de som bor her fast trives godt! :-)

4 kommentarer:

Rebekka Westgaard sa...

Skal si dere har opplevd mye allerede! Inspirerende og nyttig info til vi selv skal dit om 1 1/2 år og besøke Katinka på slutten av utvekslingsåret hennes. Klem fra Rebekka. P.s. For et kult hvitt hus dere bor i! Er det mulig å få se noen interiørbilder? ��

Anette sa...

Klart vi kan! :-)

Kari sa...

Veldig morsomt å få være med på dette! I hvert fall føles det sånn.
Fortsett og skriv! Og bilder er selvfølgelig veldig satt pris på.

Anette sa...

Bilder kan ogsaa finnes om man foelger linken i venster marg. :-)