tirsdag 7. desember 2010

Esfahan folkebibliotek

Siste dag i Esfahan tok vi en tur innom byens bibliotek. I guideboken vår er det listet som et sted man kan komme seg på internett gratis, men vi dro dit av profesjonell nysgjerrighet. Etter å ha henvendt oss på engelsk til en av de ansatte, ble den engelsktalende lederen av det digitale biblioteket tilkalt. Han virket glad for besøk og viste oss rundt i et bibliotek som virket overraskede moderne. Biblioteket benytter Greenstone for å håndtere det digitale biblioteket og har også tilgang til eksterne databaser bl.a. fra Ebsco, og e-bøker fra Emerald. Biblioteket driver også med digitalisering av manuskripter.

Vi ble vist rundt i tidsskriftavdeling og lesesal, og fikk også se at biblioteket har en egen informasjonavdeling og et rom med mange PC-er med tilgang til internet. Disse er, som guideboken altså fortalte, tilgjengelige for alle - også turister.

På grunn av språkproblemer fikk vi ikke klarlagt om biblioteket også har en utlånsavdeling, men vi antar at det har det. I tillegg til hovedbiblioteket som vi besøkte har biblioteket 50 filialer omkring i byen.

Det var ikke veldig mange besøkende på lesesalen da vi var der, men ved terminalene var det stor aktivitet og påfallende mange kvinner.

Ingen kommentarer: