torsdag 24. mars 2011

Hué - på sykkeltur i regnvær

Nå har vi allerede vært i Hué i tre dager og bare pakking gjenstår før avreise til Hanoi. Som forventet har det regnet mesteparten av tiden vi har vært her, men vi kan jo ikke la været stanse oss! I tillegg til keiserbyen, består Hués historiske monumenter av en rekke templer og mausoleer, og en god del av disse ligger utenfor sentrum. En av de vanligste måtene for turister å komme seg rundt på, er med turistbåter, men vi bestemte oss for å bruke sykler istedet. Fine sykkelopplevelser tidligere på turen har gitt mersmak!


Så til tross for nesten kontinuerlig regnvær, har vi nå i to dager syklet omkring i byen og omegnen. Vi har syklet gjennom vakkert landskap med grønne åser, vi har besøkt Hués eldste pagode, Thien Mu og det flotte mausoleet til keiser Tu Duc. Dette er et stort anlegg som keiseren selv hadde glede av i 16 år før han døde. Her kunne han fiske, meditere, drikke te - og ikke minst skrive dikt. Han skal visst ha vært en god poet, men en svak hersker.

Vi nevnte i forrige blogg at keiserens by virker preget av forfall. Dette gjelder også for byen generelt og for en del av de gamle monumentene. Men det finnes heldigvis unntak. Deler av Tu Ducs mausoleum var nydelig restaurert, med god hjelp fra Tyskland.

Vi var også innom et gammelt hagehus rett vest for byen. Det var i dette området keiserens mandariner bodde. Det huset vi besøkte - Ancient Hué - fungerer i dag som en eksklusiv restaurant for turistgrupper, og både hagen og huset var nydelig restaurert. I tillegg til en kopp kaffe ble vi servert en interessant liten film om byen og de gamle keiserne.

I dag fikk vi oss også en tur på elven. Etter en del forhandlinger om ulike distanser og priser, ble vi og syklene fraktet over fra den ene bredden til den andre i en liten ferge. Vi er ganske sikre på at den prisen vi betalte gjorde fergemannen til dagens mest fornøyde, og både han og våre medpassasjerer fikk nok bekreftet at turister SKAL betale fem ganger så mye som vietnamesere.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nå har jeg sittet en tidlig morgenstund og oppdatert meg litt :) Syklene kommer snart frem her i Norge også! God tur videre, og hils til mamma :)

Klem fra Elisabeth

Anette sa...

Ja, jeg har skjønt at det begynner å bli vårlig hjemme. Kos dere med det! Skal hilse mamma når hun kommer om et par timer. Hils alle! Klem

Anonym sa...

Det er bare så morsomt å lese alt det dere skriver! Jeg følger ivrig med! og hils så masse til mamsen! Klæm og god helg fra ho Jorid :)